Sokan kérdezik, milyen volt az idei (2008) Foodapest/Foodatech kiállítás. Vegyes.
Cégünk kiállítóként is részt vett, csakúgy, mint 2 évvel ezelőtt.
Néhány benyomás:
- sokkal kisebb, mint a 2 évvel ezelőtti, nekem kb. a felének tűnik (tavaly nem voltunk, állítólag a tavalyi még kisebb volt)
- partnereink közül sokan csak látogatóként voltak (még nem kérdeztem mi miatt, de sejthető, hogy az általános rossz piaci helyzet az óvatosság oka)
- igen jelentős a külföldi kiállítók jelenléte, jelezve a tendenciát
- a nagy hazai gyártók közül szinte csak a Pápai Hús képviseltette magát jelentősebb méretben - volt is miért, hiszen végre talán rendeződik a vállalat sorsa-,
sok Pápai Húsossal beszéltem, mindenki bizakodó, örül a várható változásoknak, drukkolunk a cégnek (egyrészt mert kiemelt partnerünk, másrészt egyike lenne azon kevés húsipari nagyvállalatnak, amely hazai, ráadásul szakmai kézben maradna)
- a cégek közti együttműködésekben még mindig problémák vannak, rosszul gazdálkodunk a közös lehetőségekkel, kapacitásokkal
- pl. egy ipari eszközgyártó szoftverfejlesztésre adta pár éve a fejét s még egy ideig járja a szerintem eleve kudarcra ítélt útját (holott lehetne sokkal sikeresebb a jó együttműködési lehetőségek mentén)
- vagy pl. a hazai gyártók még jórészt egymást tekintik fő versenytársnak, holott ez a helyzet is erősen változóban
- nagyon pozitív volt a fogadtatása a közös online termékkatalógusnak (ezúton is megerősítem: valóban ingyenes lesz), így felgyorsítjuk kiépítését.