Címlap

Bejelentkezés


1400 kiló lejárt szavatosságú húst találtak

Rovat(ok):

Engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolással rendelkező, lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi- és marhahúst találtak az ellenőrök Budapesten - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Egy Soroksári úti vállalkozás ellenőrzése során gyanússá váltak a telephelyen tapasztalt árumozgások, a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság szakembereinek, ezért tartottak soron kívüli ellenőrzést.

A működési engedéllyel rendelkező Master Meat Kft., a számára engedélyezett tevékenységet - baromfi darabolása, csomagolása - olyan alvállalkozóval végeztette, amely erre engedéllyel nem rendelkezett.

A bérgyártásra használt helyiségekben különféle cégek - az áruk eredetének igazolására is alkalmas - címkéit is megtalálták az ellenőrök, amelyek hamisnak bizonyultak.

A tulajdoni viszonyokat a helyszínen nem lehetett tisztázni, ezért a helyiségeket zár alá vették az utóellenőrzésig. Az engedélyezett üzem tételes elszámoltatásának lezárásáig az eljáró hivatal azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését.

Összesen 1400 kilogramm engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolással rendelkező és lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi- és marhahús forgalomba hozatalát tiltották meg.

Az ellenőrzéshez kapcsolódóan az elmúlt hétvégén, egy budapesti forgalmazóhelyen további 250 kilogramm - hitelt érdemlően nem igazolt eredetű - csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok. További ellenőrzések is folynak a fővárosban.



VEDD A MAGYART